Müüdid ja tõde intiimhügieeni kohta

Ei ole tähtis, millist pesuvahendit intiimhügieeniks kasutada. Ennast peab pesema!

VALE. Intiimhügieenis on esmatähtis kasutada selleks otstarbeks mõeldud kosmeetilisi vahendeid, mis on nahale leebed ja ohutud. Lisaks peab nende pH väärtus sobima naise intiimpiirkonna pH väärtusega erinevatel eluetappidel (eelpuberteet, menstruatsioon, reproduktiivne iga, rasedus, sünnitusjärgne aeg ja menopaus). Intiimpiirkonnal on teistsugused omadused kui muudel kehaosadel ja tavaline pesuvahend võib olla limaskestadele liiga tugeva toimega. pH väärtus näitab muu hulgas intiimpiirkonna seisundit ja selles piirkonnas kasutatavad tooted peavad sellega arvestama, et hoida ära tasakaaluhäireid, mis võivad immuunsust nõrgendada.

Sügelus intiimpiirkonnas võib olla vaginaalse infektsiooni sümptom.

ÕIGE. Üks levinumaid varaseid vaginaalse infektsiooni sümptomeid on sügelus, millest võivad alguse saada mitmed tüsistused, näiteks punetus ja kipitus. Kõige tõsisematel juhtudel eritub tupest rohkesti halvalõhnalist voolust. Seetõttu on soovitatav kohe naistearsti poole pöörduda.

Spetsiaalselt selle kehapiirkonna jaoks mõeldud intiimpesuvahendi valimine ja igapäevane intiimhügieen aitavad ära hoida infektsioone ning ärritusi.

ÕIGE. Naiste intiimhügieen on seotud infektsioonide ja ärrituste ärahoidmisega terve elu jooksul lapsepõlvest küpse eani. See peab alati sobima naise elukaare erinevate faasidega ja selle eesmärk on alati kaitsta intiimpiirkonna habrast tasakaalu.

Minu kehal on loomulik kaitse juba olemas.

ÕIGE. Viljakas eas naise tupe mikrofloora koostises on head bakterid, laktobatsillid, mida leidub intiimpiirkonnas loomulikuna ning millel on erinevad tähtsad ülesanded õige pH väärtuse säilitamisel ja patogeensete bakterite hävitamisel.

Menstruatsiooni ajal ei tohi vanni võtta.

VALE. Menstruatsiooni ajal on vaja hügieenile hoopis suuremat tähelepanu pöörata, kasutades spetsiaalset füsioloogilise pH väärtusega puhastusvahendit, et eemaldada menstruaalvere jäägid. Peab siiski veenduma, et vesi ei oleks liiga kuum ega liiga külm. Temperatuurimuutused võivad mõjutada verejooksu hulka ja kestust.

Ei ole soovitatav tupeloputusi teha, välja arvatud raviotstarbel.

VALE. Teatud juhtudel, näiteks pärast menstruatsiooni, aitab tupeloputus antibakteriaalsete omaduste ja füsioloogilise pH-ga pesuvahendiga eemaldada menstruaalvere jäägid, mis tuppe jäänuna võivad muuta sealset pH tasakaalu ning tekitada seeläbi sobiva keskkonna patogeensete mikroobide vohamiseks.

Infektsiooni puhul tuleb ravida mõlemat partnerit.

ÕIGE. Infektsioonid levivad peamiselt sugulisel teel. Seega, kui naisel on mõni infektsioon, on tähtis ravida terveks mõlemad partnerid, et hoida ära niinimetatud pingpongiefekti, mille puhul see partner, keda ei ravitud, nakatab teist partnerit uuesti.

Tervislik toitumine aitab kaitsta intiimpiirkonna habrast tasakaalu.

ÕIGE. Meie keha kogu prebiootilise süsteemi ja seega ka tupe mikrofloora tasakaalustamiseks on esmatähtis tervislik ning tasakaalustatud toitumine, mis hõlmab õigetes kogustes piimhappebaktereid ja prebiootilisi kiudaineid.

Prebiootiliste kiudainete tarbimine teeb organismile head.

ÕIGE. Prebiootikumid on toidus leiduvad ained, mis õiges koguses soodustavad saprofüütbakterite ja laktobatsillide kasvamist, vähendavad pH väärtust ning pärsivad kahjulike bakterite vohamist. Need on esmatähtsad laktobatsillide tasakaalu säilitamisel ja patogeensete bakterite vohamise pärssimisel ning neil on loomulik antibakteriaalne toime.