MÄÄRAKE OMA PH VÄÄRTUS JA VALIGE ENDA JAOKS SOBIVAIM INTIIMPESUVAHEND


Naiste jaoks on tähtis järgida õige intiimhügieeni tagamiseks mõningaid lihtsaid reegleid, mis sõltuvad tema elu erinevate etappide vajadustest: lapsepõlv, viljakas iga, rasedus ja menopaus.

Meie keha on tegelikult täiuslik masin, milles tänu loomulikule kaitsele toimib kõik regulaarselt. Kuid füsioloogia tõttu mõjutavad välistegurid seda tasakaalu ja seega meie keha vajadused muutuvad.

Need muutused leiavad aset naise elukaare erinevates etappides. Seetõttu on vaja teada, kuidas keha vajadused naise elu jooksul muutuvad, ja pöörata neile iga päev tähelepanu.

Kas teate, et tupe pH väärtus muutub elu jooksul?




Õige intiimhooldus on teie igapäevase heaolu peamine liitlane ja see algab sobivaima intiimpesuvahendi valikust. Valige konkreetne intiimpesuvahend, mis erineb tavalistest kehahooldustoodetest, sest suguelundite piirkond on võrreldes teiste kehaosadega teistsuguse pH väärtusega.

Milline intiimpesuvahend sobib just teile kõige paremini?

Intiimhügieeniks kasutatav hea toode peab vastama neljale põhitingimusele.


1. See peab sobima tupe loomuliku keskkonnaga

Naise tupe ökosüsteemi kaitsevad Döderleini batsillid ehk perekond „sõbralikke” batsille, mis elavad tupes ja toodavad piimhapet – ainet, mis loob kahjulike bakterite rünnakuks ebasoodsa keskkonna. Selles protsessis on kandev osa östrogeenil, mis stimuleerib gülokogeeni tootmist, mille abil Döderleini batsillid sünteesivad piimhapet. Östrogeenisisaldus naise organismis muutub elu jooksul, seega muutub ka tupe happelisus. Kuna happelisuse mõõtmiseks kasutatakse pH väärtust, tähendab see, et naisel on vanusest sõltuvalt erinev tupe pH väärtus.

Kuni murdeeani on tütarlapse organismis väike östrogeenisisaldus ja seetõttu ka väike glükogeenisisaldus. Seetõttu ei leidu organismis ka Döderleini batsille ja tupe pH väärtus on üsna neutraalne. See tähendab, et noori tütarlapsi ohustavad infektsioonid, sest tupe ökosüsteemil puuduvad tõhusad kaitsemehhanismid.

Viljakas eas naistel on tupe pH väärtus vahemikus 3,5–4,5; see on võimalik tänu piimhappe sünteesimisele, mis hoiab pH väärtuse stabiilsena.

Ajal enne menopausi ja menopausi ajal toodab naise organism östrogeene ebaregulaarselt ja lõpuks lakkab see täiesti. Selle tulemusel muutub tupe pH sarnaseks noore tütarlapse omaga. Lisaks suuremale infektsiooniohule on probleemiks tupekuivus ja -sügelus, mida põhjustab tupeepiteeli õhenemine ning vähenenud libestus.

Seetõttu peab intiimpesuvahend kaitsma tupe ökosüsteemi ja säilitama selle loomulikku happelisust (pH) igas eluetapis. Sellepärast ei ole õige kasutada noore tütarlapse intiimhügieeniks sama pesuvahendit, mida kasutab tema ema.


2. Intiimpesuvahend ei tohi sisaldada tugevatoimelisi pindaktiivseid aineid

Antud ühendite otstarve intiimpesuvahendites on mustuse ja jääkide „lukustamine“, mis hiljem maha loputatakse. Ent liiga tugeva toimega pindaktiivsed ained võivad nõrgestada piimhappebaktereid, nii et need ei ole võimelised vajalikku happelisust säilitama. Veelgi enam, need võivad kahjustada suguelundite limaskestade pindmist kihti, põhjustades vastupanu nõrgenemist ja patogeenide vohamist.

Näiteks naatriumlaurüülsulfaat (SLS) ja naatriumlaureetsulfaat (SLES) on kosmeetikas kõige enam kasutatavad pindaktiivsed ained, ent samas põhjustavad need kõige enam ärritust ja naha sensitisatsiooni.


3. Intiimpesuvahend ei tohi sisaldada parabeene ega tiasolinoone.

Parabeenid ja tiasolinoonid on sünteetilised säilitusained, mida kasutatakse laialdaselt kosmeetikas tänu nende võimele pärssida mikroobide kasvamist kosmeetikatootes ning seega pikendada toote kõlblikkusaega. Teisalt võivad need ained põhjustada nahaärritust, allergilist reaktsiooni ning teisi naha ja limaskestade kahjustusi, mida tunnistab laialdaselt rahvusvaheline teaduskirjandus.


4. Selles peab olema allergiavaba lõhnaaine.

Pesuvahendites leiduvad väga allergeensed keemilised lõhnaained puutuvad kokku limaskestadega ning võivad põhjustada ärritavaid reaktsioone, näiteks sügelust ja kipitust.


Kõik DermoXENi pesuvahendid on välja töötatud eesmärgiga arvestada naise intiimpiirkonna füsioloogilist pH väärtust erinevates eluetappides. Nendes on kasutatud looduslikke pindaktiivseid aineid, mis on leebe toimega ja väikese ökoloogilise jalajäljega. Peale selle ei sisalda need parabeene ega tiasolinoone. DermoXENi toodete lõhnaained on valitud nii, et garanteerida levinud allergeenide puudumine. Allergiate ja talumatuse ohu vähendamiseks on koostisaineid põhjalikult uuritud.